Havas Muzsla

ha2vr, HA2VR - 2010-12-15
Ajánlott turistatérkép: 14. Mátra térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA2VR


Érintett SOTA csúcsok:
  EM-006 - Muzsla (Pásztó, 805 m ASL); QRA: JN97VV12, 8 pont


Reggel a havas Mátra felé vettem az irányt. A célpont a Muzsla volt.


Az üdülõk végén, a paintball pályánál tettem le az autót és indultam neki a havas hegynek. A hó nem volt túl nagy, járhatónak ítéltem meg az utat. A régi piros háromszögön mentem.
Nem volt túl nehezen járható, de a jelzések elég kopottak voltak. Hogy miért, erre csak visszafelé jöttem rá. Bár kicsit ködös, párás volt az idõ és a hó is elkezdett szállingózni, a nyergen haladva megálltam egy fénykép erejéig.
A csúcs ködben, a hó pedig kezdett egy kicsit "dagadni".
Ma még senki sem járt elõttem ezen az úton.
Azt gondoltam, hogy a piros majd "forgalmasabb" lesz. Nos tévedtem, ott sem járt senki a hóesés óta. Felérve 40 m-re telepítettem az antennát és elkezdtem rádiózni. A szél nem fújt, de kezdett egyre hidegebb lenni. 45 perc után már nem jöttek az állomások, 2 m-en pedig válaszolatlanok maradtak a hívásaim, így lebontottam és visszaindultam.


Lefelé jövet a piros háromszögön arra lettem figyelmes, hogy másfelé visz az út, mint amit megszoktam. Nos kipróbáltam az új jelzéseket. Ez bevisz az üdülõk felé és kb 300 m-re jutottam ki, mint ahol a kocsit hagytam. Ez az új út végig a gerincen megy le és rosszabbul járható így hóban, mint a régi. Érdemesebb lett volna a megszokottat választanom, mert az újon kétszer is át kell kelni a patakon, amelynél a második veszélyekkel teli ugrás volt. De szerencsére megúsztam, szárazon.


Utolsó módosítás: 2010-12-15 21:18

(9 megtekintés)