Közép-hegy minusz 8 fokban

Mészáros József, HA6OY - 2010-12-18
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA6OY, HA6QR


Érintett SOTA csúcsok:
  EM-067 - Közép-hegy (Cserhátszentiván, 413 m ASL); QRA: JN97SW91, 1 pont, HAFF-023


Már nagyon vártam a év végi leállást a munkahelyen, hogy néhány csúcsot aktiváljak. HA6QR Gyula épp ráért, ezért közösen vettük célba a Cserhát egyik, számunkra még új pukliját. Nem valami turista barát hegy, de engedte magát meghódítani.


Cserhátszentivánból indultunk, út az nincs, de ilyenkor némi bújócskával megközelíthetõ
Majdnem pontosan tudtuk követni a tervezett útvonalat. Elég meredek volt, ahol nem, ott pedig bujkálni kellett az ágak alatt.
Csúcskövet nem láttunk fent, de ez a rakás kõ nagyjából a valós csúcs helyén található. Nehezen találtunk olyan helyet, ahol kifér a 80 méter is.
Váltogatva 40, 80 méteren csináltunk összesen vagy 50 qso-t, ekkorra már kevésnek bizonyult a kéz huhogása. Kb. minusz 8 fok volt, és folyamatosan esett, ami az írást igencsak megnehezítette
Lefelé jövet barátkozni próbáltunk egy házõrzõvel, de fenyegetõen mutogatta a fogsorát, miközben az illemre fittyet hányva egyfolytában csámcsogott. Ekkora vadkant még egyikünk sem látott. A kép nem adja vissza a valós arányokat, pedig én sokkal kisebb voltam mint õ.


Köszönjük 7UL Ferinek a beírást, 5TI Pistának meg, hogy megemlítette a forralt bort, így egy kicsit motiváltabban jöttünk lefelé :) Jó kis kirándulás volt, télen ajánlom mindenkinek (nyáron azt hiszem nehezebben járható a terep).


Utolsó módosítás: 2010-12-24 11:19

(5 megtekintés)