Újabb "szûz" csúcs a Zemplénben

Bodnár Lajos, HA5AZC - 2010-12-30
Ajánlott turistatérkép: 23. Zempléni hegység Dél térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5AZC


Érintett SOTA csúcsok:
  EM-014 - Nagy-Korsós (Sima, 684 m ASL); QRA: KN08PH64, 4 pont


Mínusz 10 fok, erõsen párás idõ, napfény sehol a láthatáron, ezért egyedül vágtam neki a 684 m magas Nagy-Korsós hegynek. A kocsit - kicsit nagyképûen fogalmazva - SIMA település központjában tettem le. Az egész település egy utcából, 2 sor - max. 40, közöttük sok eladó - házból áll. Viszont a hegy rögtön ott kezdõdött a házak mögött.


Nincs képAz egyetlen, ifjúsági tábor mellett lévõ, lefagyott, havas erdészeti úton indultam meg északnak. Az egyetlen ember, akivel találkoztam egy helyi favágó volt, aki nem igazán ajánlotta, hogy ilyen idõben egyedül menjek fel a tetõre. (De hát SOTA-zunk, nem???) Az egyik vadetetõnél - elõttem vagy 50 m-re - 3 muflon békésen lakmározott. Sajna, mire elõvettem a fényképezõt azok már elinaltak.
Egy jó órás gyaloglás után találtam ezt a kõhalmot, amelyrõl biztosan tudtam, hogy nem a csúcskõ, mert még igencsak emelkedett a terep majd minden irányban.
A csúcskövet egy tisztás mellett találtam meg. A jelekbõl ítélve a tisztás nem a favágók, hanem a szélvihar következménye volt.
A távolabb lévõ pecabot alakja kivehetõ. Itt simán sikerült a 40m-es dipólt inv-V alakban telepíteni.
Az aksi betekerve sállal, 27 perc forgalmazás alatt 36 qso-t naplóztam, köztük 5 HA hívójelet. (TNX!) Az aksi nem merült le, de a chaserek elfogytak, hi.
Visszafelé ugyanazon az általam és az állatok által bejárt "úton" tértem vissza az erdészeti útra. (A teljes szélcsend miatt a felfelé letaposott lábnyomom épségben megmaradt. A ködös idõ és az úttalan-út miatt kellett is ez a segítség!) Nincs kép


A nagy hideg és a köd ellenére élveztem ezt az aktiválást. Leginkább amiatt, hogy "voltak partnerek" és nem kellett hívással törõdnöm. (És ilyen túra után jól esik a plusz 3 pont is.)


Utolsó módosítás: 2011-04-30 08:08

(4 megtekintés)