Bölcsõ-hegy 2.5W-al

Benkõ Ferenc, HA4BF - 2011-02-26
Ajánlott turistatérkép: 16. Pilis térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA4BF


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-012 - Bölcső-hegy (Lajosforrás, 587 m ASL); QRA: JN97LQ75, 2 pont, HAFF-004


Ma is sikerült olyat tennem amit minden tankönyv úgy említ... ezt ne így csináld :) A Bölcsõ-hegyet látogattuk meg a Lajosforrás mellett. Kocsival mentünk a forrásig, kevés hó fogadott, így felfelé a kerülõ úton mentünk fel, hátha nem csúszik annyira alapon.


Már megérkezéskor tudatosult bennem, hogy csak egy lényegi dolog maradt otthon. Az FT-817ND szerelt tápdugója. Így hiába vittem magammal a kis Li-Ion akkupakkomat, csak a rádió belsõ akkupakkját tudtam használni. Takarékosságból azt is csak 2.5W-on.
Az aktiválást 2m-en kezdtem a kétsávos Wouxun-al és a 8m-es boton lévõ Jééé antennával. Majd a 7, majd és a 14MHz-es sáv jött a maga 2.5W-out-jával SSB-ben egy dipól antennával. Soha ennyi 55-ös ripotot nem kaptam, de legalább meghallottak.
Összességében azt hiszem nem panaszkodhatom, 47 QSO sikerült... (7db URH FM, 40db RH SSB) Valamint volt egy érdekes hívás amirõl kicsit lemaradtam, sajnos nem tudtam hirtelen felírni a teljes hívójelet, de egy VK2-es adott nekem 22-es riportot (14MHz-en). Milyen szép lett volna ha sikerül a kétoldali qso.
Nem tudom ki lehet az a kedves amatõrtárs aki 7MHz-en elintézte, hogy csak 30 percet rádiózzak. 59++ vivõ jellel zavarta kitartóan az összeköttetéseimet... Néha azt csodáltam, hogy hallanak engem.


Lefelé elõbb levadásztuk a csúcs mellett lévõ geoládát, majd a zöld 3szög-ön a rövidebb úton visszacsúszkáltunk a kocsihoz. Az elsõ órában igen szép napos idõt sikerült kifognunk. A forrás vize pedig kiváló. Köszönöm a QSO-kat mindenkinek.


Utolsó módosítás: 2011-07-20 06:03

(2 megtekintés)