Hármashegy és Zengõ

Donáczy Gábor, HG1DTQ - 2005-08-19
Ajánlott turistatérkép: 15. Mecsek térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HG1DTQ


Érintett SOTA csúcsok:
  DD-003 - Hármas-hegy (Mecsek, 604 m ASL); QRA: JN96EE02, 4 pont, HAFF-024
  DD-001 - Zengő (Mecsek, 680 m ASL); QRA: JN96EE53, 4 pont, HAFF-024


Ismét hosszabb idõt töltöttem kiküldetésben Pécsen. Kézenfekvõ volt tehát, hogy ismét csúcsokat fogok aktiválni. Ehhez jött az augusztus 20-i aktivitás is. Az erdemény: még több QSO!


Hármashegy a sajátos kinézétérõl kapta a nevét. Itt a csúcson van egy meteororlógiai állomás, ezért oda nem lehet felállni. Nézelõdésre nem alkalmas, mert körös-körûl fák vannak. De az erdõ szépsége miatt érdemes megmászni.
Az erdõben sétálva sok vadat lehet látni, ha az ember nem riasztja el õket. Így én is vadásztam egyet! Természetesen csak optikával. :-)
A Hármashegy a Zengõ-rõl nézve.
Aug. 20-án a Zengõ csúcsát másztam meg, 12.30 körül kezdtem a kitelepülést. A csúcsra érve egy geodéziai torony található, melynek a tetljre szereltem fel az antennámat. Sok kirándulót meg kellet nyugtatnom, hogy nem lokátort telepítek, hanem beszélgetni fogok. :-)
Készítettem egy qubilcal quad antennát, mely összecsukható és könnyen szállítható. A tartóoszlop jelenleg egy függönykarnisnak álcázott rúd volt. FT-817 -et használtam akkumlátorról a maga kis 5W -val.
A Zengõ -rõl hazafele menet stílszerûen elmentem megnézni Rockenbauer Pál sírját Zengõvárkony-ban. A túrázók elõtt nem kell õt bemutatni.


Nagyon örültem, hogy bõven akadtak ellenállomások, akik segítették a hegymászás eredményességét és aktivan gyüjtögetik a pontokat a diploma figyelõ fokozatához. Továbbá nagyon õrültem a sok kitelepült állomásnak is. Csak így tovább!


Utolsó módosítás: 2005-08-25 13:48

(15 megtekintés)