Nyúli-hegy

Feri, HA7UL - 2011-04-08
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA7UL


Érintett SOTA csúcsok:
  ND-008 - Nyúli-hegy (Nyúl, 317 m ASL); QRA: JN87TN94, 1 pont, HAFF-035


Gyõr közelében a Nyúli-hegy az egyetlen, könnyen elérhetõ "csúcs", így ezt terveztem be a WFF aktiválások közé. Gyönyörû idõben, szép és karbantartott erdõben egy kellemes séta csupán.


Nincs kép5LV Viktor leírása alapján mentem a falu széle elõtti behajtani tilos tábláig. Valóban senki sem õrzi, sõt a tábla után még lakóházak vannak, de jobb a békesség. Elbeszélgettem az éppen autó behajtót betonozó helybeliekkel. Nem értették mit akarok, de szívesen eligazítottak. Jó, hogy inkább a GPS-t követtem. Hi
Az Árpád forrástól már külön tábla is jelzi, hogy az idegenek inkább gyalog, mint máshogy!
Az aszfaltról letérve egy szépen karbantartott erdõ fogad. A földutak jobbak mint itt Érden a mellékutcák. Az alj növényzetet vágják és gyûjtik.
Egy még éppen látható nyoma a régi Z jelzésnek. Az új jelzések jól láthatóak és könnyen követhetõek.
Persze megtaláltam azt a részt is amit Viktorék említettek. Megpróbáltam rajta le menni, mivelhogy kicsivel rövidebb, de inkább visszafordultam.
Én itt találtam meg a csúcskövet. A térkép szerinti koordináta sûrû növényzetben 4-5 méterrel lejjebb volt. Inkább a csúcskõnél települtem.
Szép kilátás nyílott NY.-i irányban. A helyiek szerint Pápáig ellátni, ez azért nekem nem sikerült.
Települtem és a 2W-ot meghazudtoló pile-up kerekedett. Hétköznap reggel nem számítottam rá. 2 S2S QSO-is sikerült naplóznom.


Kellemes nap volt, köszönöm az aktivitást.


Utolsó módosítás: 2011-04-09 21:21

(22 megtekintés)