Rekord a Kastély-dombról

Borbély Zoltán, HA3HK - 2011-04-21
Ajánlott turistatérkép: 4. Balaton térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA3HK, HG3FLA


Érintett SOTA csúcsok:
  DD-018 - Kastély-domb (Kéthely, 257 m ASL); QRA: JN86QP12, 1 pont


Hosszú hallgatás után, megvárva a kellemesebb idõt került sor erre az aktiválásra, melyet hosszabb lélegzetûre terveztem. Könnyen megtehettem, hisz a távolság lakásunktól csupán 9 Km. Egyben ezt az alkalmat szántam új rádióm ( FT-857D ) beavatásának is. Az idõ gyönyörû volt, csak indulni kellett. Az útra elkísért hû társam HG3FLA, valamint kollégám Horváth Imre. (Nélkülük ez a vállalkozás nem jött volna létre az biztos. Õk etettek-itattak, és hordták az akkukat.


Marcalit verõfényes napsütésben hagytuk el a Fürdõ és a Nagy-pince között húzódó "z" jelzésen. A növények javában virágoztak már.
A dombvonulatra felérve, már szépen látszana a Balaton, ha nem ilyen párás lenne a levegõ.
Egy jobb idõket is látott épület. Itt kell élesen jobbra fordulni, a jelzést követve.
A csúcskõhöz vezetõ útelágazás. Itt kell letérni a "z" jelzésrõl jobbra, és kb. 600m mélyen az erdõben jobb kéz felõl van a cél. Ez egy vadaspark, ahol szinte mindig látunk õzeket, szarvasokat.
Szó szerint a csúcson.
Íme a híres "KEZESFA" a csúcskõ közelében. Az egész napra tervezett aktiválás miatt ezt a marcaliak körében népszerû piknikezõ helyet választottam QTH-mnak. Itt kifértek az antennák, és jó kilátás volt a környékre is.
Kis diófa, nagy antenna... Jó lenne még akkor is SOTA-zni mikor már szigetelõ szalaggal nem tudnám ilyen könnyen rögzíteni az árbócot a törzséhez.
CQ CQ CQ SOTA de HA3HK/P SOTA HA/DD-018
Míg én gyûjtöttem a QSO-kat, kollégám rakta a tûzet, hogy elõbb-utóbb legyen kaja is.
Lett is finom rostonsült...
A QRA közelrõl.
HG3FLA Kéthely határában útban tartalék akkuért. (Hiába ilyen egy rádióamatõr feleség "önként vállalt sorsa". Hi.


A nap legnagyobb megelégedésemre tellett, várakozáson felüli teljesítmény született úgy a kis rádióm részérõl mint az enyémrõl. Összesen 381 QSO jött össze, pedig hétköznap (csütörtök) volt. De legalább nem volt KW-háború a sávokban. Viszont 7MHz távírón volt jóakaróm, igyekezett megnehezíteni munkámat, rendszeresen folyamatos vivõt nyomott alám. Hiába, egy békés "SOTÁS" jelenléte valószínû csípte a szemét és irigykedve vette tudomásul a nagy, és hosszan tartó pile-up-okat. (+30dB-el volt hallható) Mire hazaértem már az agyamat a zoknimban hordtam úgy elfáradtam, viszont már csak a madarak énekét is élmény volt hallgatni egész nap. A többirõl meg ne is beszéljünk... Minden érintett társamnak nagyon szépen köszönöm az aktivitást, 24 HA-HG hívójelet naplóztam. VY 73! Zoli 3háká


Utolsó módosítás: 2011-05-02 18:31

(8 megtekintés)