Pes-kõ, csakazért is

Feri, HA7UL - 2011-05-09
Ajánlott turistatérkép: 10. Gerecse térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA7UL


Érintett SOTA csúcsok:
  KD-026 - Pes-kő (Vértestolna, 398 m ASL); QRA: JN97FO66, 1 pont, HAFF-017
  KD-017 - Somlyó (Gerecse, 448 m ASL); QRA: JN97GN36, 1 pont


Elsõ nekifutásra nem sikerült az aktiválás, mivel az RH rádióm tönkrement, URH-n pedig egy lélek sem volt. Ezért a meggyógyult rádióval ugyanoda indultam, kibõvítve a szintén új Somlyó val.


Ezt mutatta a parkolóban a GPS. Mivel itt nincs festett turista út, ismét a GPS re bíztam magam.
Eleinte ilyen, majd egyre inkább eltünedezõ erdei úton indultam. Több helyen eltértem a jelzett úttól, mert érdekesebb volt az erdõ.
A 6. számú vadászles mellett volt ez a "valami". Tudja valaki mi ez ? A csúcs közelében is találtam ilyet.
Itt jól érezhetik magukat az egyébként most igen hangos disznók. Feltûnõen nagy élet volt most.
Ilyen szép formációk miatt mentem inkább torony irányt néhol.
Letáboroztam egy kidõlt fára és 7 MHz en sikeresen aktiváltam a hegyet. Egy S2S is sikerült, köszi Gyuszi 2VR.
A következõ csúcs lényegesen nagyobb sétát igényelt. A csirketelepnél, a behajtani tilos táblánál hagytam az autót. Nem fotózgattam, mert nagyon tûzött a nap. A GPS szerint valamivel több mint 3 Km. A K jelzésen elsétáltam az erdõ széléig, ahol egy sorompó is jelezte, komolyan gondolják. Itt még 2.4 Km elõttem volt.
Sajnos ebbõl majdnem 2 Km aszfalton. Nagyon rossz volt mert az aszfalt kemény, a szélén a sok kisodort hegyes-éles kavics, úgyhogy váltogattam a lehetõségeket.
Nincs sok látni való amíg az aszfalt csík tart. Néha egy kisebb kõbánya, omlás vagy virágos tisztás.
Aztán elõtûnik a cél. Nem messze innen a P jelzés csatlakozik a K jelzéshez, itt kell letérni az aszfaltról és egy rövid, ám annál komolyabb kaptatón feljutni a gerincre.
A K3 jelzéstõl már szinte nincs is szintkülönbség. Mivel a tetõ kopasz, így fantasztikus kilátás nyílik minden irányba. Egy kerékpáros túrázó ért utol épp amikor felértem. Jól elbeszélgettünk.
Itt a tûzõ napon, egy bokornál táboroztam le. Itt is 7 MHz en aktiváltam. 3. alkalommal jártam a környéken és most sikerült az elsõ és egyetlen QSO 145 FM-en.


Nagyon gyengén ment mindkét hegyrõl. Igen kicsi volt az aktivitás és kevés volt a 2W. Három S2S QSO született összesen: HA2VR/P mindkét hegyrõl meglett, illetve F/HB9AFI/P is meghívott. Köszönöm az aktivitást!


Utolsó módosítás: 2011-05-10 21:20

(5 megtekintés)