Az utolsó csúcs a Pilisben

Bodnár Lajos, HA5AZC - 2011-05-19
Ajánlott turistatérkép: 16. Pilis térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5AZC


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-010 - Urak asztala (Pilis, 594 m ASL); QRA: JN97MS00, 2 pont, HAFF-004


Régóta készültem ennek a csúcsnak a kipipálására. Többször el is mentem mellette. Végül is ez maradt az utolsó SOTA csúcsnak a Budai-Pilisi-Visegrádi-hegységben. (Ezek után már csak a messzebb lévõ csúcsok maradtak, hi. Eredetileg Tahi felõl akartam megközelíteni, de hogy a fiam is csatlakozott hozzám, így maradt a pilisszentlászlói starthely. A busz-végállomástól kissé arrébb megtaláltuk a k-, p- jelzést azon indultunk neki megkerülni a Szent László-hegyet. (A jelzés keresztülvisz egy magánportán. Szerencsére nincs kerítés, se kutya, hi.)


Az erdõt elhagyva aszfaltos kerékpárúton folytattuk az utunkat a Pap-rétig. Majd onnan tovább fel a volt bázisig. Az útban felfelé ilyen virágokkal is találkoztunk. (Meg döglött viperával az aszfalt út közepén. Mire visszafelé jöttünk a vipera eltûnt. Kinek kellett???)
Egy jó másfél órás gyaloglás után elértük a volt rakétabázis területét. Ilyen silók mellett mentünk megkeresni a csúcskövet.
Valahol ott kellett lenni, de nem találtam.
Inkább itt az árnyékban rendeztem be a qth-mat.
Több sávot is kipróbáltam. Lehangoló eredménnyel. Még a 7 Mega is alig muzsikált. (A képen: a pecaboton a 10m-es dipól, a botot pedig a fenyõfa tartja.)
Jó másfél órás rádiózás eredményeképp lemerítettem kettõ aksit és csináltam összesen 36 qso-t, köztük 4 HA-t. TNX! Ugyancsak köszönet Lacinak, HA7UG (a spotok és infók mellett) és Jóskának, HA5CW a 2m-es összeköttetésekért.


Nem tudom, hogy a nyári (gyengébb) terjedés teszi-e vagy a chaserek kezdik megunni a vadászatot, de egyre többször kell CQ-zni a hívásokért. Hiába volt a csúcs HAFF-számmal is ellátva, 20m-en is kb 2 percenként tudtam csak egy-egy orosz OM-et felhajtani.


Utolsó módosítás: 2011-05-20 21:17

(15 megtekintés)