Mont Pagnotte

ha2vr, HA2VR - 2011-05-22
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA2VR

Franciaországban járva egy Párizs közeli csúcsot néztem ki egy vasárnapi kirándulás keretében. A csúcs, F/NO-025 Pont-Sainte-Maxance kisváros mellett van. Egy kora reggeli vonattal indultam és érkeztem meg (pontosan a menetrend szerint) a városka vasútállomására.


Ebben a kora reggeli órában nem sokan zavarták a város nyugalmát.
Átkeltem a L'Oise nevû folyó hídján és folytattam utam egy francia pékségben tett kitérõt követõen a Rue de l Chapelle Saint Jean utcában.
Ennek az utcának a folytatása visz a csúcs felé vezetõ utakra.
Könnyen járható földúton folytattam az utam.
A térkép szerint több irányban is meg lehet közelíteni a csúcsot. Ezeket több keresztezõdésben jelzik az egyértelmûen bejelölt irányok és feliratok.
Én az egyik szimpatikusnak látszó ösvényt (Chemin Qui Sonne) választottam. Az eligazító táblánál láttam, hogy aszfaltos út is vezet, de hogy meddig, azt akkor még nem tudtam. Néhány 10 m nehezen volt járható egy gépi tereprendezés miatt.
A csúcson egy adótorony van, amelyig végig felvisz az aszfaltos út. Sok kerékpárossal találkoztam és többen piknikeztek a csúcs alatt kb. 200 m-rel kialakított parkolóban.
A hegytetõn az út mellett települtem. A terület az FFF-093-as WFF körzethez tartozik. 40 m-en kezdtem és 15 m-en fejeztem be. Köszönet a sok magyar összeköttetésért (20 db) és külön köszönet Lacinak (HA7UG), aki végigkísért az összes frekvencián és tudatta a clusterok és a sotawatch tallózóinak az aktuális QRG-met.


4 órát rádióztam és jót kirándultam a szép tavaszi idõben. A végén sajnos egy közelgõ vihar bontásra kényszerített. kb. 180 összeköttetést naplóztam, közte néhány S2S összeköttetést.


Utolsó módosítás: 2011-05-28 06:24