Gespitzter Riegel

ha2vr, HA2VR - 2011-06-01
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA2VR

Mára egy, a határhoz közeli osztrák csúcsot néztem ki.


Bad Sauerbrunn fölött található az NO-162-es csúcs. A Kirchengasse utcán indultam el, amely egy jelzés nélküli erdei útra vezetett.
Az út nagyon jól járható és szépen karban van tartva.
Ezen az úton végighaladva a csúcs közelébe érhetünk, én azonban levágtam a kanyarokat, hol egy-egy ösvényen, hol jelzett úton (sárga jelzés), hol toronyiránt jutottam fel a csúcsra.
Fennt a csúcson egy asztal, két szék és egy pad várt nagy meglepetésemre. Itt rendezkedtem be és rádióztam. Egyszer-egyszer a közelgõ vihar gyors pakolásra késztetett, de aztán mivel elkerülte a hegyet, maradhattam. A QRN miatt nagyon nehéz volt a vétel, sok állomást a szokásokhoz képest sokkal gyengébben hallottam.
A végére még a nap is kisütött, bár fénye alig szûrõdött át a fákkal sûrûn benõtt csúcsra.
Visszafelé az egyik jelzett utat választottam (sárga jelzés). A csúcsról több út is visz visza a faluba és szépen ki is vannak táblázva az elágazásoknál. Térkép nélkül is könnyen visszatalálhat a turista.


Érdemes ide is ellátogatni, viszonylag sokat kell gyalogolni, de érdemesebb a jelzett utakat választani, amelyek kényelmes feljutást biztosítanak. Kár, hogy innen sincs kilátás.


Utolsó módosítás: 2011-06-10 09:00

(2 megtekintés)