A Gerecse 2 csúcsa

ha2vr, HA2VR - 2011-06-12
Ajánlott turistatérkép: 10. Gerecse térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA2VR


Érintett SOTA csúcsok:
  KD-012 - Gorba-tető (Tardos, 505 m ASL); QRA: JN97FP18, 2 pont, HAFF-017
  KD-008 - Öreg Kovács (Gerecse, 554 m ASL); QRA: JN97FP04, 2 pont, HAFF-017


A Gerecsébe vitt ma az utam. Egy korábban még általam nem aktivált csúcsot terveztem be. Tardos mellett, az erdei pihenõnél tettem le a kocsit.


A parkolótól induló jobb oldali utat választotta, amely D felõl megkerüli a volt kõbányát.
Ha már erre jártam, azért felmásztam a volt bánya aljáig és megnéztem, hogy mi maradt a korábbi mûvelésbõl.
Az egyetlen hely, ahonnan némi kilátás volt az út során. A képen az Öreg-Kovács csúcsán lévõ torony látható.
Az elmúlt idõszak esõzései a növényzetnek jót tettek, így a fû is hatalmasra nõtt, de ettõl függetlenül a jelöletlen ösvény jól járható.
A csúcstól kb. 200 m-re kell az útról letérni és toronyiránt indulni a képen látható körülmények között cél felé.
Csúcskövet nem találtam sehol. A csúcs mellett 2 tisztás is van, ebbõl a nagyobbikat választottam és telepítettem az antennámat. Jól jöttek az állomások, de mindenki a WFF körzeteket kereste vagy onnan rádiózott. HA2PP/P Zolival és HA7ARN/P Jánossal sikerült S2S QSO-t összehozni. Köszönet érte. Jánossal aztán több frekvenciát is kipróbáltunk, így megszületett számomra az elsõ 70 cm-es SOTA csúcsról létesített összeköttetésem.
Kb. 5 órát voltam fenn a csúcson és visszafelé elhatároztam, hogy meglátogatom a mellette lévõ Öreg Kovácsot is. Az út felfelé hol piros, hol sárga jelzéssel volt ellátva és 2-3 helyen elég nehezen járható. Az útra dõlt fák komoly akadályt jelentettek.
A csúcsot D-rõl megkerülve értem el, egy részén az útnak toronyiránt kellett menni, mert nem találtam megfelelõnek tûnõ ösvényt. A csúcskövet egy nagy bozótosban találtam meg, de ide lehetetlen lett volna települni.
Az úton továbbhaladva érünk az adótornyokhoz, ahol találtam megfelelõ területet az antenna kihúzásához. Itt kezdtem el rádiózni, viszonylagosan nagy zajban. RH-n S 8-9-es zajom volt minden sávon. 2 és fél óra után bontottam és indultam vissza toronyiránt, mert nem volt kedvem már sokat kerülni.


Kellemes idõben jót kirándultam és kiválót rádióztam. Ettõl függetlenül, egyik csúcs sem nyerte el a tetszésemet.


Utolsó módosítás: 2011-06-13 07:49

(10 megtekintés)