Bagoly-hegy helyett Bagó-hegy

Bodnár Lajos, HA5AZC - 2011-06-14
Ajánlott turistatérkép: 10. Gerecse térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5AZC


Érintett SOTA csúcsok:
  KD-037 - Bagó-hegy (Gyermely, 343 m ASL); QRA: JN97HO40, 1 pont


Két hét után ismét a Gerecsébõl választottam egy kisebb dombot a délelõttre. A kocsit Gyermely szélén, a Jókai utcában tettem le. Innen az erdõsor mellett vágtam neki a távnak. A szõlõ-hegyi részt elérve egy útbaigazító tábla volt. Ez szerint a T-com torony (amely a Bagoly-hegyen található) irányába haladva fel lehet menni a Bagó-hegyre.


Nincs képÉn szándékosan nem ezt az utat választottam és kerültem a T-com tornyot. (Visszafelé kiderült: nem kellett volna, hi.) Olyan erõs huzalból készült és ráadásul magas kerítésbe botlottam, hogy azt hittem nem jutok át rajta. Végül sikerült egy helyen alatta átkúszni.
Ezután toronyiránt viszonylag gyorsan, bár kicsit körülményesen (köszönhetõen a rendkívül magas, dús és szúrós aljnövényzetnek), feljutottam a csúcsra. Ezalatt kereszteztem számos jól láthatóan használt és karbantartott föld- és gyalogutakat. Elhaladva a padok mellett is felértem a kis tisztásra. Pont elegendõ volt a hely a dipólok telepítésére.
Két kis lepke nagyon megörülhetett a jelenlétemnek, mert percekig rajtam, illetve a pecaboton dekkoltak. Nem zavartatták magukat azáltal sem, hogy én közben billentyûztem, illetve logot vezettem, hi.
Kicsit hosszabb idõ - mintegy 3/4 óra - alatt hoztam össze a szokásos harminc-egynéhány összeköttetést 40m-en: köztük egy S2s és 4 HA hívójel. TNX! Külön köszönöm Lacinak, HA7UG a spotot. 15 m süket volt, 20 m-en alig volt néhány állomás, 2m-en pedig csak az akku teljesítményét fogyasztottam az "általános hívásokkal", hi. (Következtetés: Hétköznap napközben nem érdemes a 2 m-rel kísérletezni!)
Fenn a csúcson semmi kilátás nem volt. Lefelé jövet északra - ha jól sejtem - talán a két hete aktivizált Kõsziklát lehetett kivenni.


Az útjelzõ táblánál jobbra fordulva a Bagolydûlõre, eljuthatunk a T-com toronyig. Közvetlen a torony elõtt van lehetõség a kerítéssel lezárt területre bemenni. A nagykapu csukva volt, de nem lezárva. A használt, karbantartott utat követve el (át) lehet jutni a Bagó-hegyre. Szerintem ez így egy biztonságos megközelítési lehetõsége a SOTA-csúcsnak. Mindezek után, illetve ellenére ez a domb sem nyerte el a tetszésemet.


Utolsó módosítás: 2011-07-06 00:13

(21 megtekintés)