Egy könnyû csúcs - Niklasberg

ha2vr, HA2VR - 2011-06-15
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA2VR

Az ausztriai Locsmándban (Lutzmannsburg) lévén dolgom egy környékbeli csúcsot néztem ki magamnak. Térképem a környékrõl nincs, így a Google segítségével terveztem meg a feljutási irányt. Ungerbach település felé vettem az utam.


A falu (talán) minden utcáját Ungerbachnak hívják. A különbséget a számozásban véltem felfedezni. Gondolom, a helyiek könnyen eligazodnak, én kétszer is oda-vissza autózva kerestem a feljutás lehetõségét a képen látható csúcsra.
Hosszas keresgélés után találtam egy utat, amely a keresett irányba vitt. Legnagyobb meglepetésemre az országút a csúcs mellett kb. 100 m-re vezetett el. Emellett a pad mellett álltam meg és parkoltam le. Innen egy földút vezet tovább.
A csúcsnál található ez a házikó, amelybõl bizonyosan szép kilátás nyílik É felé. A ház környéke zárva van, a feljutást egy sorompó akadályozza. Láthatóan magánterület, elektronikus védelmét egy kirakott tábla is jelezte.
A csúcs ebben a kis erdõben van, amelynek a pontos helyét nem jelezte semmi.
Emellett a pajta mellett találtam telepítési lehetõséget.
A tûzõ nap elõl a fenyõk nyújtottam védelmet. A nap erõsen sütött és elég meleg is volt. Az eleje nagyon nehezen indult, úgy tûnt, hogy alig hallanak, a terjedés nem volt igazán jó. Vagy lehet, hogy csak az idõpont nem volt szerencsés. A végére összesen 127 összeköttetést naplóztam. Köszönet Ferinek (HA7UL/P) 40 m-en összehozott S2S QSO-ért, aki éppen a KM-016-ról rádiózott.


A csúcsról nagyon szép a kilátás K felé. Miközben rádióztam, egy osztrák farmer jött föl és udvariasan érdeklõdött a tevékenységemmel kapcsolatban. Elmondta, hogy tiszta idõben innen a Balatonig el lehet látni. A Fertõ-tó pedig szinte mindig kivehetõ. A hely és a környék nagyon szép, antennát és rádiót könnyen lehet telepíteni.


Utolsó módosítás: 2011-06-18 07:04

(1 megtekintés)