Másnap is a közelben

Bodnár Lajos, HA5AZC - 2011-07-13
Ajánlott turistatérkép: 4. Balaton térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5AZC


Érintett SOTA csúcsok:
  KD-031 - Rendeki-hegy (Sümeg, 374 m ASL); QRA: JN86PX57, 1 pont


A napi programomat hasonlóan terveztem meg mint az elõzõ napit. Ekkor Sümeget kerestem fel és a várral szemben, keletre lévõ Rendneki-hegyet tûztem ki célul.


A 84-es út mellett lévõ nagy parkolóban hagytam a kocsit.
A TESCO mellett elhaladva megindultam felfelé. (Nem itt kellett volna, hanem 1-2 utcával jobbra, a víztározó medencék mellett, hi.) Nincs kép
Így csak nagy nehezen jutottam fel a nemzeti + Árpád-sávos zászlós kilátópontig és találtam meg a z- jelzést. (Innen viszont ilyen volt a kilátás.)
Innen, a várnak háttal állva, jobbra a fennsíkon folytattam az utat, majd néhány 100 m után megtaláltam a csúcskövet a bozótban.
Ha a másik irányba indultam volna el a z- jelzésen, talán végig ilyen jó úton haladva értem volna fel a csúcsra. (A csúcskõ ettõl az úttól mintegy 20 m-re volt.)
40 m-en az átlagos 30 CW összeköttetés naplózása után - benne 2 HA hívójel, (TNX!)- az általános hívásokra sem mozdult senki. 2m is produkálta a "0", azaz zéró összeköttetést. Így azután közel egy órai rádiózás után bontottam, pedig még le sem merült az akksim. Nincs kép


A délutáni fürdés és vitorlázás is jól esett. (Nemcsak a nagy meleg miatt, hi.)


Utolsó módosítás: 2011-07-17 00:00