Somlyó a Gerecsében

Bodnár Lajos, HA5AZC - 2011-09-26
Ajánlott turistatérkép: 10. Gerecse térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5AZC


Érintett SOTA csúcsok:
  KD-017 - Somlyó (Gerecse, 448 m ASL); QRA: JN97GN36, 1 pont


Olyan kellemes az idõjárás az idei vénasszonyok nyarán, hogy vétek lett volna kihagyni egy kis gyalográdiózást. Mihelyt volt egy kis szabadidõm (és elérhetõ autóm), nekivágtam a Gerecsének. A kocsit Tornyospusztán, a helyi kis élelmiszerbolt elõtt parkoltam le. Ez biztonságosabbnak látszott, mint a baromfitelep. (Ott a vadorzó kutyák szerencsére belül voltak, hi.)


Az aszfaltúton, a kék jelzés mentén indultam neki a dombocskának. Kellemes kis séta volt. Amikor a GPS szerint elértem a "megfelelõ távolságot", letértem az útról az erdõbe egy viszonylag frissen - géppel - eltúrt csapáson. Gondoltam, hogy a gép megcsinálta az "utat" a csúcsig. Tévedtem, a csúcs elõtt besûrûsödött az erdõ és a gép visszafordult.
Itt már csak 150-200m választott el a céltól, ezért vadcsapáson átvágtam az erdõm, bozótoson. A tetõ elég kopasz, de majdnem körkörös kilátás adódott.
A csúcskõ a északi irányú kilátással. A távolban a Gerecse-tetõ antennatornya.
A csúcskõre telepítettem a qth-mat. Még a 40m-es dipólt is simán ki tudtam rögzíteni. (Igaz az egyik vége a föld fölött mintegy 1.5m-re volt, hi.) A technika ördöge ismét elõjött. Az antenna használhatatlannak bizonyult. Közel egyórás szerelés után - a tervezetthez kicsit késve - megkezdtem az aktiválást. Nincs kép
Nincs képTeljesen átlagos aktiválási nap volt: fél óra alatt 34 qso-t rögzítettem, köztük három HA-hívójelet. (TNX!)


Volt egy látogatóm is. Egy kerékpáros srác jött föl megnézni milyen is a kilátás innen nappal. Ugyanis eddig csak éjszaka volt errefelé a Kinizsi 100-as túrákon. Manapság viszont a térde már nem bírja a futást, ezért nyergelt át a drótszamárra.


Utolsó módosítás: 2011-09-27 09:40

(5 megtekintés)