Hosszú pihenés Zalában

Bodnár Lajos, HA5AZC - 2011-11-17
Ajánlott turistatérkép: 28. Zala Dél térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5AZC


Érintett SOTA csúcsok:
  ND-013 - Karácsony-hegy (Zalaegerszeg, 305 m ASL); QRA: JN86KT65, 1 pont


Pontosan egy évvel ezelõtt ugyanebben a térségben gyalográdióztam. De az idõjárás pont az ellenkezõ volt mint most. Akkor gyönyörû napsütésben, 15 fokos hõmérséklet mellett jártuk végig a Balaton ÉNy-i medencéjét. Most a 4 nap alatt napot egyszer sem láttunk, a nagyobb baj viszont, hogy a tájból sem láttunk semmit a nagy köd miatt. Az elsõ két nap a látótávolság kevesebb volt mint 100m, a maximális hõmérséklet pedig nem lépte túl a nulla fokot.


A dombocskára Gábor, HA1DG, leírása alapján mentem. Ez látszott a legcélszerûbbnek. Beérkezve Zalaegerszeg határába a Szt. Isván emlékmûnél a körforgalomból a Bozsoki utcára fordultam ki. A település szélén egy zsákutcában, a fatelepnél tettem le a kocsit.
Innen gyalog mentem fel párommal a dombra. Eltévedni a nagy köd ellenére sem lehetett, mivel végig részben lakott üdülõterületen, de aszfaltúton haladtunk.
Amikor a ködbõl felsejlett a MT-com torony halovány képe, akkor megérkeztünk. Kényelmesen sétálva tartott az út kb. egy órát.
A torony kerítése mellett balra ott található a csúcskõ.
A pecabotot a torony kerítéséhez kötöztem, az antennát gyakorlatilag a drótkerítés felett húztam ki inv-V alakban. (Hagy jó legyen a sugárzási karakterisztika, hi.)
Az aktiválás jól ment, fél óra alatt 39 qso-t gyártottam le, köztük egy S2S-t, és három HA-hívójel került a logba. (TNX!) Mikor váltani próbáltam 2n-re jöttem, rá, hogy a mikrofont nem raktam be a dipló táskába. Otthon maradt. Hát ennyi akkor a hétvégi URH próbálkozásnak is.


Az elsõ napra - utazással együtt - egy könnyû kis séta volt. Este pedig felmelegedtünk, jól kiáztattuk magunkat a szálloda wellness központjában.


Utolsó módosítás: 2011-11-21 14:55

(8 megtekintés)