Mount Everest diploma

A diploma célja a gyalogtúrázó, kitelepülő és GMA vagy SOTA csúcsokat aktiváló amatőrök elismerése. Kérelmezheti 2007. május 1. után létesített összeköttetések alapján minden rádióamatőr.

Megszerzési feltételek

365 napon belül kell aktiválni annyi különböző csúcsot, melyek összmagassága eléri a 17696 métert. Ez a MountEverest magassága fel és le irányba.

A programban a GMA vagy a SOTA rendszerében szereplő csúcsok egyaránt érvényesek régiótól és országtól függetlenül. Az aktiválásra az adtott program általános szabályai érvényesek. Minden egyes aktiválást a megfelelo adatbázisban rögzíteni kell. A kérelemhez a programba beszámítandó csúcsok referencia azonosítóinak listáját kell a kérelmezőnek elküldenie a saját adataival (név, hívójel, posta cím, kezdeti és befejező időpont). A Diploma 2007. május 1-től kezdődő aktiválásokkal érvényes.

Csúcs aktiválása:

  • Egy adott csúcsról legalább 4 QSO létesítése egy nap alatt. Minden egyes aktiváláshoz egy hívójel csak egyszer használható fel.
  • A Diploma sáv és üzemmód megkötés nélkül kerül kiadásra. A földi telepítésű aktív átjátszókon keresztül létesített QSO-k a diplomához nem érvényesek. Az összeköttetéseknek és az aktiválásoknak meg kell felelniük az adott program általános illetve az adott országra vonatkozó szabályainak.
  • A Diploma ára: 1000 Ft. EU-DX állomásoknak 7 EURO

Diploma ügyintéző:

Donáczy Gábor HA1DTQ (ha1dtq@freemail.hu) a postai cím a www.qrz.com oldalon megtalálható.

Utolsó módosítás: 2007. május 2.